HAPANJUURILEIVONTA

SE ON JUURI JULKULASSA LEIVOTTU

Tee hyvä valinta ja valitse jokin Aetoleipurin hapanjuurileivottu leipä tai sämpylä. Se on enemmän kuin juurileivottu, sillä tiettävästi Aetoleipuri on markkinoiden ainoa leipomo jonka juurileivonnassa tuotteen kaikki vilja on ”juuressa”, näin muodoin jokainen puraisu tästä leivästä on useimpien mielestä vatsalle ystävällisempi.

Juurileivonnassa taikinaan muodostuu villihiivoja, maitohappobakteereita sekä maito-ja etikkahappoa jotka vaikuttavat makuun ja leivän sulavuuteen.
Pitkä hapattamisaika edistää leivän sulavuutta ja vähentää leivästä herkkävatsaisille aiheutuvia oireita.

Julkulan leipomo valmistaa useita juureen leivottuja, hiivattomia leipiä, kuten ruisleivät, Viljo- ja Martta-leivät sekä suursuosikeiksi nousseet Viljami-sämpylät.