HAPANJUURILEIVONTA

SE ON JUURI JULKULASSA LEIVOTTU

Miksi hapan JUURILEIVONTA?

  • Taikinaan muodostuu villihiivoja, maitohappobakteereita sekä maito-ja etikkahappoa jotka vaikuttavat makuun ja leivän sulavuuteen.
  • Pitkä hapattamisaika edistää leivän sulavuutta ja vähentää leivästä herkkävatsaisille aiheutuvia oireita.
  • Usein kuulee kerrottavan, että teollinen hiiva aiheuttaa vatsavaivoja, mutta ilman hiivaa (eli hapattamalla) valmistettu leipä ei. Yleensä näiden huomioiden taustalla on se, että hiivalla kohottamalla tätä huonosti sulavien yhdisteiden pilkkoutumista ei tapahdu.

Julkulan leipomo valmistaa useita juureen leivottuja, hiivattomia leipiä, kuten ruisleivät, Viljo- ja Martta-leivät sekä suursuosikeiksi nousseet Viljami-sämpylät.