JUlkulanleipomoterassi2300dpiB

AETOLEIPURIN HISTORIIKKI

Leipomoperinne Julkulassa

Jo 13 vuotiaana Tapio Tuovinen haaveili leipurin ammatista ja pääsikin aloittamaan työt Miettisen leipomossa. Tapion isäkin oli leipuri ja niinpä Tapio perusti vuonna 1950 leipomoliikkeen isänsä kanssa Kuopion Koljonniemenkadulle. Pari vuotta myöhemmin Tapio perheineen asettui asumaan Julkulaan Puijonsarventielle. Ajatus omasta leipomosta vahvistui teoksi, leipomo valmistui vuonna 1965.

Aika luopua

Työn täyteiset vuodet vierivät, oli aika luopua aktiivityöstä ja siirtyä eläkkeelle. Vuonna 1986 Kajaanista paluumuuton tehneet Hyväriset ostivat Tuovisen Leipomon. Leipomo sai nimekseen Julkulan Leipomo, näin leipomoperinne jatkui Puijonsarventiellä.

Perinteitä, uutta ja paikallista suomalaisesta viljasta.

Lieneekö ollut enne tämän hetkisellä yrittäjällä, kun hän jo ala-asteen kuudennella luokalla valmisti puukäsitöissä jauhokoussikan.

Toimiessaan Kuopiolaisten leipomoiden palveluksessa Markku seurasi alaa ja sen kehitystä. Niinpä hän perusti Aetoleipuri Oy:n hankkiakseen liiketoiminnan leipomoyritykselle. Hyväriset kuulivat Markun aikeista ja tarjosivat leipomoaan sanoen osta tämä. Ei aikaakaan kun kaupat syntyivät ja Aetoleipuri aloitti liiketoiminnan Julkulan Leipomossa helmikuussa 2005. Näin Aetoleipuri jatkoi perinteitä, tuoden kauppaan lisää suomalaisesta viljasta leivottuja paikallisia tuotteita.

Perheyritys

Tällä hetkellä leipomo työllistää Markun ja hänen vaimonsa Hannan lisäksi 3 leipuria ja yhden myyjän.